Všeobecný souhlas není často ničím jiným než všeobecným omylem.

CHARLIE CHAPLIN

Říjen 2007

Samohraj - Chumbawamba

26. října 2007 v 17:54 | Trauma
Sem u jednoho článku slíbila že až budu mít čas tak přidám samohraj...čas mám...ale říkala jsem že proč to nedat zvlášť?...tak tady to je užijte si tento hit...

Básnička :)

24. října 2007 v 18:59 | Trauma
Z mé lásky k tobě
vyvstal útočných vos roj,
má láska pohřbena je v hrobě,
mým srdcem cloumá boj.

Už vyndej ze mě zkrvavený meč
a jdi dál,
už nemáme spolu řeč,
tys ten kdo daroval mi žal.

Tak jdi už a nech mě být,
ať mohu tě opomenout a dál v klidu žít.
Táhni a neříkej že mě máš rád
z tvých řečí cítit je lží smrad.


Konec podzimu :-(

20. října 2007 v 7:54 | Trauma |  Směšný odpad
Včera začlo sněžit...
Jsem z toho vedle...nejprve sem si říkala no co jedna sněhová přeháňka ale když sem se ráno mrkla z okna tak vidím bílo.

Prostě je to vlastně celkem fajn, mám ráda sníh ale že napadl sníh znamená že skončil můj oblíbený podzim...to je mi to trochu líto...20.října...bílé stromy...myslím že skončil příliš brzo...já si ho ani nestihla pořádně vychutnat a už je pryč...fňuk..

Pixies

14. října 2007 v 18:24 | Trauma a klávesa Ctrl+c,v |  Hudba
taky srdcová záležitost, pouslouchám je hlavně když mám nějakou divnou náladu, jsem unavená nebo na tripu... jejich písničky jsou taky ve filmech - konkrétně Klub rváčů a Eraserhead (Mazací hlava)

Pixies byla americká alternativně rocková hudební skupina, která vznikla v roce 1986 v Bostonu. Skupina se rozpadla v roce 1993, i když od roku 2004 hraje příležitostné koncerty. Její členové jsou Frank Black, Joey Santiago, Kim Deal, and Dave Lovering.
Hudba skupiny Pixies měla velký vliv na punkrock a pozdější boom kapel alternativního rocku, který přišel začátkem 90. let. Tato hudba je velmi melodická, ale přitom zvládne být až nezvykle úderná. Charakteristický je také "mňoukavý" hlas autora většiny písní Franca Blacka. Mezi fanoušky Pixies patřil i Kurt Cobain.
Sehnat něaké informace o Pixies nejni zrovna dvakrát jednoduché...tohle jsem našla na wikipedii (je to tam v kategorii hudební pahýly :-/ ).


Vypsaná fixa

14. října 2007 v 18:23 | Trauma

Česká rocková skupina
Desky : Krása nesmírná, Bestialně šťastní, Brutální všechno,
Nová jarní kolekce, Lunapark, Smutné a veselé vraždy

Stránky : www.vypsanafixa.cz
Líbí se mi jejich texty...hudba je samozdřejmě taky super...
A tady pár textů mých oblíbených písniček:

Nirvana

14. října 2007 v 18:23 | Trauma |  Hudba
tahle skupina byla jedna z prvních, které mě přivedly k hudbě, moje nejoblíbenější písničky jsou Lithium a Rape me, dneska už ji skoro vůbec neposlouchám, ale vždycky to bude taková hluboká srdcová záležitost , která mě zahřeje a potěší jakmile ji zaslechnu

Byla to populární americká grungerová kapela založena v roce 1986 ve městě Aberdeen v americkém státě Washington.
Obrázek “http://nirvana.webz.cz/jpg/nir04.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.Obrázek “http://nirvana.webz.cz/jpg2/happyface.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Jejich hudba byla mixem mezi punkem a alternativním rockem. Tomuto stylu se začalo říkat grunge. Podobnou hudbu prezentovali například kapely Alice in Chains, Pearl Jam, nebo Soundgarden.
Skupina se rozpadla po sebevraždě frontmana skupiny Kurta Cobaina v roce 1994.
Od svého vzniku prodala tato skupina po celém světě více než 50 milionů alb.

Obrázek “http://nirvana.webz.cz/jpg2/kurt84.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Ramones

14. října 2007 v 18:23 | Trauma |  Hudba

Byli vůbec první punková kapela. Typickým znakem jejich hudby je jednoduchost a chytlavé melodie.

Dali se dohromady v roce 1974 v New Yorku ve čtvrti Queens. První koncert měli 30.března 1974 v klubu The Performance Studio, a moc velký úspěch zrovna neměli (spíš naopak). Více nakloněn jim byl v té době snad jediný undergroundový klub v New Yorku - CBGB (zkratka Country,Bluegrass,Blues - tedy původního žánrového zařazení klubu).

V roce 1974 vydávají první desku s prostým názvem Ramones. Další dvě desky Leave Home a Rocket to Russia (obě 1977) jsou natočeny ze stejného materiálu, nesou se proto ve stejné atmosféře a obě jsou vysoce ceněné, jako jedny z nejlepších punk rockových desek které kdy vznikly.
Obrázek “http://www.sohoblues.com/RockandRollRevue/previewpages/preview22.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Mnohem větší úspěch než v USA mají ovšem za oceánem, ve Velké Británii, kam v červenci 1976 vyjíždějí na turné. Toto turné inspirovalo např.Clash nebo Sex Pistols , kteří již za několik měsíců startují britskou punkovou revoluci.
Ramones se větších poct dočkali až po rozpadu: v roce 2001 byli zařazeni do Rock'n' Rollové síně Slávy a 30.listopadu 2003 byla pojmenovaná po Joeym Ramonovi ulice v New Yorku..
Dnes již ze zakládajících členů žije pouze Tommy Ramone, všichni ostatní již odešli do Rock´n´rollového nebe. Joey Ramone umírá 15.dubna 2001 na rakovinu lymfatických žláz, Dee Dee Ramone zemřel 5.června 2002 na předávkování se heroinem a Johnny Ramone umírá 15.září 2004 nrakovinu prostaty.
Ramones, ačkoliv nejsou tak slavní jako např. Sex Pistols, ovlivnili spoustu muzikantů a bez nich by asi dnes zněl punk jinak.
Obrázek “http://www.tali.tv/images/ramones.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Původní sestava:

  • Joey Ramone - zpěv, bicí; vlastním jménem Jeffrey Hyman, narozen 19.května 1951, zemřel 15.dubna 2001
  • Johnny Ramone - kytara; vlastním jménem John Cummings, narozen 8.října 1951, zemřel 15.září 2004
  • Dee Dee Ramone - baskytara; vlastním jménem Douglas Colvin, narozen 18.září 1952, zemřel 5.června 2002
  • Tommy Ramone - původně bicí, později manažer; vlastním jménem Tamás Erdélyi, narozen 29.ledna 1952, žije...

Další členové:

  • Marky Ramone - vlastním jménem Marc Bell, bicí, od roku 1977 do konce, s přestávkou v letech 1983 až 1987 (kvůli léčení z alkoholové závislosti)
  • Richie Ramone - vlastním jménem Richard Reinhardt , bicí, od roku 1983 do roku 1987
  • Elvis Ramone - vlastním jménem Clem Burke, bicí, odehrál 2 koncerty v roce 1987
  • C. J. Ramone - vlastním jménem Christopher John Ward, baskytara , od roku 1989 do konce.

Diskografie:

Ramones (1976)
Leave Home (1977)
Rocket to Russia (1977)
Road to Ruin (1978)
End of the Century (1980)
Pleasant Dreams (1981)
Subterranean Jungle (1983)
Too Tough to Die (1984)
Animal Boy (1986)
Halfway to Sanity (1987)
Brain Drain (1989)
Mondo Bizarro (1992)
Acid Eaters (1993)
Adios Amigos (1995)

Pethulky blog

14. října 2007 v 18:00 | klávesa Ctrl+c,v a můj starej blog
Tohle je velice zajmavý blog, na kerém najdete plno zajmavych věcí.
Nejkrásnější ráj, ze kterého nemůže člověka nikdo vyhnat, je ráj vzpomínek.

pethulka.blog.cz
pethulka

Dawa

14. října 2007 v 18:00 | klávesa Ctrl+c,v a můj starej blog
Dlouho sem přemýšlela jakej obrázek mám dát k tomuhle blogu. Pak mě napadlo že když má Dawa rád System of a down tak proč nepoužít jejich fotku. Tenhle blog je hlavně o hudbě. O skělé hudbě. Dyť hudba je život ...
dawa.blog.cz
dawa

Sad-rainbow

14. října 2007 v 18:00 | klávesa Ctrl+c,v a můj starej blog

Myšlenky v centru slabosti

Právě malé denní události dělají život velkolepým.
Možná že vám bude připomínat takový jeden už zaniklý blog.

sad-rainbow.blog.cz
sad-rainbow

Pavoučkův a Hollyho blog

14. října 2007 v 18:00 | klávesa Ctrl+c,v a můj starej blog
Tohle je velice zajmavý blog na kterém je nejen plno zajmavých věcí ale i plno zajmavých odkazů.

Nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi teď neřikejte jak mám žít!


pavucek.blog.cz
pavouk

Hippie-peace

14. října 2007 v 18:00 | klávesa Ctrl+c,v a můj starej blog
Tohle je taky krásnej blog a určitě stojí zato se na něj kouknout.
Chraňme zvířata, ovzduší a samy sebe... jednou se nám to odmění :-)

hippie-peace.blog.cz
hippie

Pajuš - queladichi.blog.cz

14. října 2007 v 18:00 | klávesa Ctrl+c,v a můj starej blog
Tohle je jeden bezva blog jedné bezva holčiny. Tahle holčina má taky bezva hudební vkus jako třeba Franz Ferdinand nebo Arctic Monkeys.
Její blog je jednoduše zajmavý, příjemný, živý, bláznivý , chytrý a vůbec mnohotvárný.
Takže...račte se podívat:
queladichi.blog.cz
pajuš